9 grader

Nä hörreni! Skumt väder LA har. Från 30 grader i ons-fre till 14 grader på dagen igår och idag. Imorse var det 9 grader när jag gick ut. Saknade min halsduk. 
 
Här klarar man sig inte lika bra med kylan för jag har inte rätt kläder. Har varken handskar, mössa, halsduk(!!!) som faktiskt är det viktigaste plagget för mig när det är kallt, varm jacka eller tjocktröja???? Har EN tjocktröja och det är en freakin tränings croptop. Bra Jentan. 
 
Visste inte att de hade vinter här hahahha. Nu vet jag. Men tog mig en runda på gymmet trots min kaktus-skadade-fot, och njöt av solnedgången på taket därefter. HUR FINT!!?!?!? Ljuset var perfekt oranget och det var så fint med palmernas silhouette och poolen nedanför.. 
 
 
Okej, kunde inte ladda upp bilderna från ikväll så ni får dessa varma bilderna istället!
 
Ny vecka - och har mycket på g när det gäller skola. Sen tänker jag, att jag endast har TRE stora saker kvar att göra. Eller 4 med min drawingklass som jag helt glömt bort. Men huuur sjukt, att jag klarat mig genom en termin till. Ganska stolt, och jag har lärt mig mer nyttigt än förra terminen ska ni veta. 

sunday sunset

Var så taggad på att se solnedgången idag nere vid havet men nu är himlen täckt med moln. Ser inte en klar himmel någonstans! Alltid så i Venice... I hollywood är det alltid sol men så fort man kommer ner till Venice så är molnen här och chillar. 
 
Nu har jag 1% på datorn så får se om jag ens hinner skriva klart inlägget. Haft en chill helg med glass och chips som jag btw fick gratis igår i affären. Hon orkade inte scanna för jag skulle byta chipspåse så hon gav mig glassen jag skulle köpa och ba: just go, its ok. Why thaaank you miss! Så glad! 
 
 

friendsgiving

Lördag 14.53. Vaknade och mådde riktigt dåligt imorse och trodde att jag skulle spy efter igår, men lyckades somna om flera gånger så illamåendet försvann thank god. 
 
Igår hade vi knytkalas hos tjejerna, alla tog med sig lite mat och vi firade en thanksgiving hos de. Det var så mysigt och gott med mat! Axels skagenröra toast (hemmagjorda!!!) var ju bäst. Vet inte ens hur man gör egen skagenröra. Efter det serverades massa vin och sen kom Oliver med ännu mer sprit. 
 
Belinda blev full redan efter en timme vi alla kom till lägenheten hahaha. Och jag råkade göra så hon trillade för ett test för att se om hon var för full eller ej. Vi körde lekar trots att vi var alldeles för många men gud vad mycket jag skrattade. Mitt adamsäpple gjorde så ont efter ett tag. 
 
Min mun blir så vattnig bara jag ser bilden. Ahhh vill ha det igen. 
 
Ser ni den sockerkaka-liknande grejen till höger på min tallrik? Elijah hade gjort cornbread vilket jag aldrig hade smakat, smakade nästan som sockerkaka fast lite godare! 
 
Gillar att alla lägenheter har exakt likadana toaletter. 
 
Lisa och Fredrika stack hem emellan för att baka lite kaka. Skulle vara kladdkaka men det blev lite torrt. Inte för att jag hade gjort det bättre... haha

Thanksgiving weekend

19.25 och jag har fortfarande lektion. Funderade på att stanna hemma och plugga istället men tänkte, tänk så missar jag något viktigt. När jag väl kommer säger professorn: så idag ska vi ha egentid. Så ni ska göra ert final project här. Ameeeeeen. Så det jag skulle plugga på hemma gör jag här nu haha. 
 
Belönade mig med en brownie med extra mycket grädde idag. Mådde bajs inatt, trodde att jag hade feber men mådde mycket bättre efter att jag solade och badade i två timmar. Min kropp är så skum. Blir frisk när jag dricker alkohol, solar eller gymmar. 
 
Efter denna lektionen är jag ledig ända fram till söndag och har en full weekend! 4 helger kvar i detta land. Jävlar. 
 
Kommer att sakna alla fina solnedgångar.. Finns inte så fina rosa himmel i malmö tkr jag

friendsgiving

Igår blev vi bjudna på lite middag hemma hos Julia. Vi tog med oss massa vin och hon fixade maten. Det var någon tysk tradition som de trodde alla hade provat. Men vi kom fram till att det var en tysk grej, motsvarande fondue typ. I och med att det var massa plock och smått, så åt man så mycket att man inte hann uppfatta att man var cp mätt. Vinet gjorde det inte bättre heller haha. 
 
Katy bjöd på sina sugarfree vegan brownies, som btw, var amazeballs. De var ganska mäktiga och smakade riktigt mycket choklad. Brukar aldrig säga att dessert brukar vara alldeles för sött för mig, men de var nog det. Ville därför balansera ut det med grädde, men det var slut. 
 
Vi satt och diskuterade politik(???), racism och massa andra djupa saker med jävligt starka argument. Och kom hem 01.30 inatt till ett minusgrader hem. Frös ihjäl. Idag har jag kollat på solnedgången vid havet och pluggat uppe på taket. Mycket bra söndag! 
 
Hon hade dukat så fint när vi kom dit 
 
cravear kakan nu.... 
 
 
Använde klänningen senast på midsommar, älskar den så passade på att ha den fastän det var en mini intim middag med brudarna och det var 10 grader ute. 
 
Sen tvingade jag hoey ta bilder på mig i köket när vi kom hem när hon bara ville lägga sig haha. 

black friday coming up

Dock är det nästa fredag men guuud vad taggad jag är. CSN kommer 15.00 här på fredagen så jag kan spendera lite extra på mig själv för jag ska hem typ 4 veckor efter. 
 
Har försökt köpa ett par röda boots vill har mejlat fram och tillbaka om CM i de, vill inte göra samma misstag och gå i för små skor igen. Speciellt inte om de fraktas från UK. 
 
Längtar till helgen då vi ska fira en mini thanksgiving med tjejerna i Beverly Hills. SÅÅÅ mycket mat, lite vin (ska köpa en stor dunke med rött vin) och förhoppningsvist lite efterrätt.. Nu ska jag glo på The empire och prata med min man om det går.

Mögelläcka?!??

Jag hade ingen aning om hur mögel luktade förrän jag öppnade vår kyl förra veckan. Det stank så äckligt, mer gammal kall kyl som blivit varmt, och fuktig blöt handduk eller nåt. Hittade boven vilket var lax. Men nu börjar vårt sovrum lukta exakt likadant. Får panik för lukten växer varje dag och det är giftigt att andas in det. Där spenderar man ändå minst 8 tim per dag. Får väl se om husvärden kan göra nåt åt saken....
 
Försökte få Fredrik att andas in möglet men han kände bara Sophies starka parfym för hon hade sprejat 6 ggr i badrummet. 
 
Sov i 7 timmar i sträck men är fortfarande lika trött som att jag bara sovit i 4 timmar. Men har ingen tid att skolka såhär sent i terminen. Nu i helgen ska vi fira thanksgiving i Julias hem. Ingen riktig, men mer med vänner och massa mat! Ganska taggad. Hoppas inte det går över till fest haha. 
 
Igår när jag lämnade huset 7.15, var det så jäkla kallt. Det var 12 grader, kan ni tänka er när jag kommer hem och det kommer att vara minusgrader. Får klä på mig som bara den. Men imed att jag har TRE resväskor kommer jag säkerligen bli svettig av att rulla runt på de. Förhoppningsvis
 

celebrating olli

Igår åkte alla till Malibu wines igen, i en freaking partybuss! Men jag var klyftig nog med att spara mina pengar efter middagen, men jäklar vilken ångest man fick när man såg allas snap. Vi stack i alla fall hem till boysen för lite snabb förfest och alla var så sega haha. Satt vid brasan på Bungalow i 2 timmar innan vi bestämde oss för att dra hem istället. Alla var hungriga och sugna på mat istället för alkohol. 
 
Idag har jag gjort absolut ingenting vettigt. Älskar dessa dagar. Kollat film, somnat i soffan, ätit bajs och druckit Starbucks nya kaffe. När jag var påväg ut för att kasta soporna såg jag världens finaste himmel. Den var lila först. Hann knäppa några bilder, sen blev det mer rött!!! Aldrig sett en så stark solnedgång. Önskade man var nere vid havet istället. Men guuud vad fina bilder! 
 
Jag: jag måste ta en bild
Oliver: VÄNTA, måste ta ner min toffs *tar av den och skakar huvet som en kvinna*
Okej, nu
 
Älskar att Oliver köpte eggos igår. Vi har alla kollat alldeles för mkt stranger things här haha
 
Huuuuuuur vackert??? Detta är alltså gången till killarnas hem från oss. Så nära bor vi de. The shining gång va
 
Såhär ljust var det från början
 
Sen blev det mörkare
 

17.49

Har försökt plugga halva dagen. Suttit ner i cirka sex timmar nu och känner hur min gump plattas till. Har ritat hela dagen och blev lite ballögd. Har varit så lugnt i lägenheten för att Cay och Fredrik inte är hemma. Vi har så mycket rester kvar från igår, hann äta en portion men tröttnade ganska snabbt. 
 
Räknar ner dagarna hem. Längtar hem men är även ledsen att behöva lämna mitt andra liv här. Det har verkligen varit ett äventyr. Bo med främlingar, träffa nytt folk, bli nära vänner med folk från andra länder. Men det är dags att åka hem till min man och börja mitt liv med honom tycker jag! Ville så gärna vara hos honom extra mycket idag. 
 
Supertaggad inför morgondagen. Skulle till Malibu wines med folket för att fortsätta firandet för Oliver, men i och med att vi spenderade 600kr igår på bara mat, får man nog reducera ekonomin lite. Ska hikea med Katy och Julia istället. Lite extra bootyträning innan vi festar med grabbarna imorgonkväll. TAGGAD!
 
 

C&O

Jag var inte beredd på att spendera så mycket pengar på en måltid som jag knappt åt igår... De började servera vitlöksbullar med tomat marinarasås, som man blev jävligt mätt på. Samtidigt som man sköljde ner det med flera glas rött vin. Därefter serverade de MOZZARELLASTICKS!! Fatta så gott det var. Friterade, och bläckfisk ringar vilket jag inte rörde. 
 
Sen kom stora skålar med Ceasarsallad fyllt med vitlökssås och krutonger. HIMMELSK var den! Godaste jag ätit. Och därefter kom huvudrätten, två pasta, en med bacon och gräddsås och en vanlig tror jag med massa parmesan och ytterliga flera glas vin. Åt knappt 3 tuggor av min pasta, var så otroligt mätt. Så vi fick ta hem all mat medans alla festade vidare. 
 
Idag blir det en fight över maten, killarna bröt sig in här inatt och snodde hälften. Och Fredrik äter ju som en gris. Får gymma snabbt som fan och sen äta ihjäl mig!!! Sallade och pastan är kvar. 
 
Köpte dessa SUPERSNYGGA MEGAAMAZZEBALLZ stövlarna igår. De kostade 24$, men jag beställde de via nätet vilket blev frakt och tax så $31. MEN SÅ VÄRT!!!!! De förväntas vara här nästa vecka! 
 
Ville ha dessa med, de liknar mer YSL stövlarna, men de här kostade dock $250, vilket är lite mer än 2000 svenska. NOPE
 
 

juletider på g

Vet att det precis blivit november men kan inte hjälpa över att vara SUUUUPERexcited inför julen. När är det acceptabelt att börja lyssna på jullåtar och kolla på julfilmer?!!?!? EH, svar - I HELGEN!!!!! 
Hoppas vi pyntar här för jag kommer att missa årets julpynt hemma i år :( Mamma och jason kommer förmodligen snart att dekorera hemma. 
 
Kylan är jag inte mentalt eller fysiskt redo för... Igår var det 12 grader när jag cyklade hem och jag frös om mina händer när jag cyklade hem. Försökte cykla snabbare men slutade aldrig huttra. Men ganska taggad på att komma hem till mina FYRA nya bebisar!!! (pälsjackor för er som undrar).

9 nov

Godmorgon! Vaknade egentligen 7.09 men halvsov fram till 10 vilket resulterade att jag fick huvudvärk och blev ännu tröttare. Just nu har jag vallningar eller vad det heter. Svettas ihjäl i lägenheten. 
 
Igårkväll kände hoey en konstig lukt i rummet vilket visade sig vara mögellukt. HUR nasty?!?! Därför man inte ska ha badrummet i sovrummet. Aldrig tyckt om det. Blir bara mer fuktigt varje dag och vi andas in det vilket är superdåligt för hälsan.... Inte konstigt att man vaknat upp med svullna ögon varje morgon och är täppt i näsan. 
 
Ska strax dra in till stan för lite ärenden (såklart när man är ledig) och juste - har fan långhelg! Ledig idag fram till sön. YES! Någon memorial day imorgon som amerikanerna firar. Och ikväll ska vi fira Oliver med lite middag som säkerligen kommer gå över till fest. Men ska försöka hålla mig - ska in till Hollywood imorgon tidigt. 
 
MÅSTE hitta ett par brallor i detta mönster. Zara hade för gubbiga, denna butiken hade för tajta. SOS!!!
 

seven weeks

18.35 och jag har inte gjort så mycket vettigt idag. Eller har nästan sytt klart min kjol, pluggat inför provet imorgon och införskaffat 9 nya örhängen. Låter mycket va? Men det var faktiskt ett paket med 8 örhängen och ett par SNYGGA vinröda dinglande som jag vill ha till jul kanske?
 
Trodde att mitt plugg skulle slow down efter imorgon men vi fick våra finalsprojekt idag till mina tyngsta kurser som ska vara klart om 3 veckor. Så det är dags att börja med det va? 
 
Strugglar just nu med att dra till gymmet eller ta en nap. Produktiv dag eller
 
 
Igår cyklade jag och hoe ner till stranden för att se solnedgången. HUR FINT?!?!?!?? Borde åka ner till stranden varje eftermiddag nu. Kommer att sakna att bo så nära stranden och cykla ner dit med Rickard (min fina gula cykel). 
 
 
så fint ljuuuus
 
 

its time

Gooooodmorgon! Idag är jag på glatt humör. Det är ju trots allt fredag eller hur? Solen skiner, hösten försvann. Fredrik spelar Sam smith låtar på högsta volym och Cay lagar frulle. 
 
Igår kom en tjej över för att kika på vår lägenhet och är en potential buyer, hon ska ta över min plats i januari. Kan inte fatta att det är dags att börja leta efter en ersättare. Det är lite sorgligt to be honest. Fredrik sa en massa igår att jag kommer att ångra mig efter någon månad och sakna LA. Visst jag kommer att sakna allt här men i slutändan är Malmö mitt hem och där jag vill vara. 
 
Nuuuuu är jag lite sen till skolan, morsning korsning

rainy day

Hösten är kommen till LA!!! Vaknade av att regnet smattrade mot rutan imorse och satte mig direkt upp för att se om det regnade. And it did!!!! Blev så pigg haha. Började dagen med att skypea med Jason. Och mitt under den mest spännande delen av Stranger Things ringer Emil och avbryter allt. 
 
Men så glad över att höra hans mörka stämma. Gud vad jag saknar honom. 56(!!!) dagar återstår. Hur sjukt är inte det??!?!? Under de dagarna måste jag detoxa mig själv från sött och onyttigheter. Tror ni jag klarar det? Jag har haft ett återfall varenda jäkla dag i en vecka nu när det gäller mitt sötsug, var är min vad heter det.....??? Disciplin? Nej, nåt annat heter det. Dragningskraft hahah. 
 
Ser fram emot helgen för då ska jag göra absolut ingenting. Ska bli så skönt att bara chilla, kanske ta en runda på stan fastän man blir pank efter hyran imorgon. Bio?!??!!? Och kanske börjar kolla om Skam igen. Blev så sugen efter att min norska klasskompis presenterade för klassen igår. 
 
 

1 november

Reeeedan november!! Och det känns som äkta höst här borta. Det var kyligt så jag fick ha min pälsjacka plus tröja(???), det är moln och det blåser. ÄLSKAR det! Alla var ute och festade igår och kom hem ganska sent och tysta var de inte heller. Ska fan inte smyga nästa gång jag kommer hem haha. 
 
Sen vaknar man mitt i natten av att Caylee har sex med nån snubbe. Var 100 på att det var Oliver but guess not. Imorse låg nån i soffan och jag trodde det var Straub som vanligt men kom hem och så var det Fredrik som blev utkastad från hans rum igår stackarn haah. Nu ligger båda halvdöda, mega bakis med varsin pizza. PERFEKT för mig som ska plugga halva dagen här hemma! 
 
Saknar denna människa såååå mycket. Han ser ut som 12 utan skägg men älskar honom ändå
 
Vaknade till en fin snap där emil sa grattis på 11 månaders dagen. Tänk att vi klarat det så länge med långdistans! Proud mama. 
 
såhääääär glad är jag

actual halloween

Idag är det faktiskt riktiga halloween dagen tro det eller ej. Det har varit molnigt idag med och kallt????? Jag trodde det skulle vara kvavt som det brukar vara, men så var det cp kallt för att vara LA då, och jag hade inte ens jacka. Så jag huttrade sönder. 
 
Men jag äääälskar att det är moln, får värsta höstkänslan och tänker att jag är hemma i Sverige. Det till och med REGNADE idag, men hade lektion då så kunde inte njuta. 
 
Så fort jag kom hem sprang Cay fram till mig och frågade om jag skulle med ut ikväll. But naaaah, denna vecka ska jag chillaxa, göra mina läxor och äta bajs. Säger jag varje vecka va? Nu kom alla hit och ska helt plötsligt förfesta här när jag vill göra klart mitt projekt. Jag låter som värsta nörden haha, men när jag är in my mode - dont disturb me! 
 
58 dagar tills jag är i min mans famn igen <3<3<3<3<3<33<33<3<33<

RSS 2.0